top of page

VÄLJ TJÄNST OCH BOKA

05

Föreläsningar & Coaching

Sagt om mina föreläsningar:

"Annikas föreläsning om tallriksmodellen för hjärnan lämnade oss med ny, spännande kunskap och framför allt verktyg för hur vi ska tänka hjärnsmart för att skapa våra bästa liv- både privat och på jobbet. Med en gnistrande energi och ett berättande som inspirerar och uppmuntrar lämnade Annika fina avtryck hos oss"

01

Självledarskap utifrån hjärnans behov med
"Tallriksmodellen för hjärnan"
Så bygger ni psykologisk trygghet
- som är en avgörande faktor för bra och effektiva team med SCARF modellen

Visste du att hela 50 % av alla svenskar känner oro och ängslan i vardagen och hela 80 % känner stress på jobbet. 1/3 har ingen ork och energi kvar till annat när arbetsdagen är slut? Vad gör det med oss individer och hur påverkar det resultatet?

 

Så ska det väl åndå inte vara?

 

Vi pratar ofta om fysisk träning och sällan om mental träning. Är det inte dags att vi börjar prata mer om vår mentala hälsa och träning både hemma, i skolan och på våra arbetsplatser? I den här föreläsningen går vi igenom:


- Hur fungerar hjärnan?  
- Hur ska vi träna för att skapa mentalt välmående? Vi tar utgångspunkt från "Tallriksmodellen för hjärnan" som är framtagen av David Rock och Dr. Dan Siegel och tar utgångspunkt från Neuroledarskap.  
- Hur skapar vi nya hållbara rutiner för individen, i teamet och på arbetsplatsen som är anpassade till våra hjärnor.


Föreläsningen kan också kompletteras med en workshop där vi arbetar med att kartlägga varje individs egna mentala tallriksmodell samt vad du/ni behöver göra mer och mindre av för att skapa mentalt välmående i er organisation. Ni sätter en riktning framåt och skapar aktiviteter och förutsättningar för en mentalt hållbar kultur.

02

Ett nytt sätt att arbeta med feedback 
– utifrån hjärnans perspektiv 

Visste du att ordet feedback skapar negativa känslor hos många och har samma inverkan på vårt hotsystem som att vi skulle höra steg bakom oss i en mörk allé?

 

Det finns forskning som visar att vi kan minimera dessa känslor genom att uttrycka oss på ett nytt sätt när vi ger feedback. Vi går i den här workshopen igenom teorierna bakom den moderna feedbackmetoden och arbetar med övningar för att ge konstruktiv feedback som skapar motivation och höjer våra dopamin-nivåer i hjärnan som i sin tur skapar en förväntan, ett engagemang inför framtiden och en vilja att förändras och utvecklas.  

03

Growth Mindset 
- så skapar ni en kultur där ni vågar se möjligheter, växa och bli den bästa versionen av er själva

”Psykologisk trygghet är inte drivmedlet i en bil, däremot gör det att folk kan släppa på bromspedalen som annars hindrar dem från att uppnå det som är möjligt” Amy Edmondson, professor i ledarskap vid Harvard Business School.  

 

All forskning visar att team och företag som har en hög nivå av psykologisk trygghet mår bättre och presterar bättre än de som inte har det. Under den här föreläsningen går vi igenom vad ni behöver göra för att skapa psykologisk trygghet i ett team och vilka 5 faktorer som triggar vårt hot – och belöningssystem.

 

När vi vet vad som triggar vårt hotsystem, kan vi göra någonting åt det och då kommer vi som individer må bättre, känna oss mer trygga och öka vår självkänsla.

 

Vi arbetar med SCARF Modellen som är ett mycket bra och effektivt verktyg som hjälper såväl individer, team och företag att känna psykologisk trygghet.  

06

4 nycklar 
- till en hållbar och hälsosam livsstil 

Visste du att fysiskt och mentalt välmående är grunden för att känna engagemang?

 

Hur arbetar ni med att bygga välmående hos er? Ledare behöver framåt ha ett mer proaktivt förhållningssätt till anställdas välbefinnande. Det räcker inte längre med att erbjuda friskvårdsbidrag, göra en stegmätartävling eller arrangera ett digitalt mingel. Organisationer behöver ta ett större ansvar och ge sin medarbetare förutsättningar för att må fysiskt och mental t bra. 

 

I den här workshopen går vi igenom begreppet hållbart självledarskap och vad det innebär för individen och teamet. Vi har lärt oss mycket om oss själva under pandemin, nu är det dags att ta fram verktygslådan för att bygga ett välmående både i det privata och professionella liv och hitta Work Life Balance. Vi går igenom fyra nycklar för välmående:

-Mål: Hur du sätter mål, skapar strategier och actions för att "få det att hända"

-Mind: Hur du arbetar med mentala verktyg för balans och välmående

-Mat: Hur du bygger en sund kosthållning i vardagen som ger energi och balans

-Motion: Hur du skapar rutiner kring motion och träning

 

De verktyg du skapar kan börja användas redan samma dag för att skapa balans och harmoni i vardagen. 

Skapa en kultur där ni går från ett Fixed Mindset till ett Growth Mindset. Lär er tänka ”Failure is an opportunity to grow” istället för ”Failure is the limit of my abilities” eller lär er tänka ” I can learn to do anything I want” istället för ”I am either good at it or I am not”.

 

När vi har ett Growth Mindset utvecklas och växer vi och kan nå nya höjder både som invrider, team och verksamheter. I den här workshopen arbeta vi igenom dessa termer samt lär oss sätta mål, strategier och actions för att göra förändringar som blir hållbara. Vi går igenom verktyg för att skapa nya rutiner som håller över tid. Vi pratar om "vikten att våga göra fel och lära oss av våra misstag" för att utvecklas i en snabbare takt och skapa psykologisk trygghet.

04

Brain Based Coaching
"One-to-one coachning" - 12 tillfällen 

Brain Based Coaching är ett coachande tillvägagångssätt som tar utgångspunkt från neurovetenskap, som använder de senaste insikterna om hur hjärnan fungerar för att skapa ännu mer kraftfulla, positiva och transformerande förändringar i livet. 

 

Jag erbjuder coaching inom:

- Självledarskap / Personlig utveckling

- Ledarskap

- Karriärutveckling

- Tydlig värdegrund och riktning framåt

- Personlig effektivitet - börja prioritera och få mer gjort med lägre insats

- Skapa en mer hållbar och hälsosam livsstil

 

Så här säger några av mina coachklienter:

 

"Sedan jag började coachningen har känslan av att jag inte vet "vart jag är på väg" försvunnit och jag har istället blivit trygg i vad jag vill. Jag har koll på mina värderingar, vad som är viktigt och blir inte längre stressad av vad andra gör"

 

"Annika som person är ödmjuk, inkännande och framåtblickande. Hon skapar en härlig, avslappnad atmosfär som känns "trygg". Man vågar vara sig själv. Jag skulle alla dagar i veckan rekommendera andra att boka Annika som coach, har faktiskt redan tipsat en vän”

 

Coachningen sker digitalt eller live - upp till dig. Jag finns på Kungsgatan 9 i Stockholm.

07

Skapa en tydlig riktning framåt 
- syfte och värderingar - därför är det viktigt  

Visste du att en vanlig fråga dagens unga ställer på anställningsintervjuer är: 

Bidrar det här företaget till en bättre värld? På vilket sätt? 

 

För att kunna attrahera de bästa medarbetarna och kunderna behöver företag veta vad de bidrar med och vad deras syfte och värderingar är. Det är så de bygger både internt och externt engagemang kring sitt varumärke och sina produkter. 

 

Dessutom behöver dagens ledare ha koll på sitt syfte och sina värderingar för att kunna leda i en allt mer komplex och föränderlig värld. En väl genomarbetad och integrerad personlig värdegrund skapar kraft och ger en stabil och tydlig riktning framåt med ett bra självledarskap och ledarskap. De som tar utgångspunkt från sin värdegrund presterar bättre och mår bättre än andra.

 

När sedan den personliga värdegrunden integreras med företags värdegrund uppstår meningsfullhet och engagemang och kraft, både internt och externt, vilket i sin tur leder till lönsamhet.

 

I den här workshopen arbetar vi med verktyg för att identifiera värderingar, syfte och vision och integrerar sedan dessa i den dagliga verksamheten. Finns det redan en väl genomarbetad värdegrund lägger vi fokus på att integrera den och koppla den till områden som affärsutveckling, motivation och ledarskapsutveckling.

Under en wellness week i oktober 2023 bokade vi in en föreläsning för att öka medvetenheten kring positivt mentalt välmående i en dynamisk värld. Annika förklarade hjärnans funktioner på ett enkelt sätt och gav oss praktiska verktyg för att förbättra vår hälsa. Hennes kunnighet och engagerande stil gjorde föreläsningen berikande och inspirerande för alla deltagare. Vi rekommenderar henne starkt till företag som vill främja hälsa och produktivitet på arbetsplatsen.

- Moa Wictorén, CHRO LYKO

Fler nöjda kunder 

Annika's föreläsning kom lägligt när vi brottades med stress och oro. Hon erbjöd värdefulla insikter om hälsa och påminde oss om vikten av små förändringar. Vi uppskattade särskilt hennes verktyg för att hantera tankemönster. Annika imponerade som föreläsare med sin energi och humor, vilket gjorde ämnet lättillgängligt och engagerande. Vi ser fram emot att läsa hennes bok och fortsätta vår välmåenderesa.

- Arja Lundgren, Electrolux

VAD ÄR DINA BEHOV?

Fyll i formuläret, så kontaktar jag dig och berättar mer!

Tack!

bottom of page